Tuesday, 22 November 2011

Kisah Posman bukan ABX yer

Seorang posmen menghantar surat....
Posmen: Assalamualaikum
Penerima: Waalaikumussalam..
Posmen: Ni rumah encik Sameon ye??
Penerima: Ye saya..
Posmen: pening saya cari umah encik ni
Penerima: Buat susah aje encik ni...Apesal x pos aje??


Haha

Sunday, 20 November 2011

JURULATAH

Ada satu malam tu, aku ngan budak umah pergi makan kat kedai makan..tetibe terlintas la seorang lelaki depan kiteorang yang memakai baju ada tulisan JURULATIH di belakang bajunya...(ewah..)
Bermulalah dialog antara kiteorang bertiga..

Aku: Huii..tengok laki tu pakai baju JURULATIH...
Wani: Tu bukan JURULATIH..tu JURULETIH..
K Yana: Haha..letih la sangat...tengok elok je...
Aku: Ape ko wani JURULETIH xbest langsung...Cube ko tukar I tu jadi A..ape jadi??
Wani: JURULATAH...hahaha...mangkuk ko Amal...
Aku: kih.kih.kih.kih...

Monday, 3 October 2011

Dewan Peperiksaan..

Bila sebut pasal periksa,, kompom..orang bernama student akan risau..camne cik soalan test, leh bagitahu x?? jawapan aku mudah je..."x boleh.." hahaha... What u got is depending on what u do!..that is my word..(chewah..budget terrer english..)

Pasal aku lah seorang pengajar, dan aku lah pengawas peperiksaan, juga aku lah penanda kertas peperiksaan, semua ni dah jadi lumrah bagi aku..hidup dengan kertas dan tulisan yang berbagai.... macam2 kerenah student... cik bagi markah lebih nah..(OMG.. jawapan aku..tak semudah itu...hahaha...kedekut tak aku nih???...)

KEadaan Dewan sepanjang peperiksaan....

Alamak sempat amik gambo mikropon je...hahaha



(Next week ada exam lagi..nnt aku upload yer ...ngeeee...)
Apape pun ujian itu perlu untuk menguji tahap kefahaman dan kewibawaan pelajar terhadap susuatu benda yang dipelajari...Tp apekah aku ini betul2 pengajar yang berkualiti???hmm..baiki diri dan muhasabah..

Bowling Bila Boring

Bowling ...bowling..bowling...bunyi macam dekat je ngan boring..tapi sebenarnya..tanpa boring,, mesti xpergi berbowling...haha...dah lama rasanya tak menyentuh bola boling yang bulat tu...sekali main..rasa macam puas ..(itu pon lau semua pin jatuh...)kih3...

Boring2 pergila main bowling...ni antara adegan di Ampang Bowling..amekaw..

Alamak! CIk B baling gaya gituh...hahaha..(maaf ye cik B..gamba ni sesuai untuk tatapan umum...)


Ececehh..CIk B berpeace...ape kau akan menang..bile lawan dengan ku??? (ewah..berlagak pulak..)


Yeah..bola 11kg pilihan ku...lau tinggal 1, 2 pin...guna bola 10kg....my only posing before baling...
(konon2nye macam terrer la sebab ada tips...)


Ape jua keputusan..pada game kali ini,, mntak maaf yer Cik B,, i yang menang..Huuu huuu..(tiru mat luthfi..)..
Terasa happy and puas sebb aku menang..kih3..

Sunday, 11 September 2011

11 September

Bile dengar je 11 September..teringat pada kisah PWTC tu kene langgar ngan kapal terebang...
Tapi peduli ape,, bukan nagara aku..hahhaa....

Kalau diikutkan, aku mesti berada di KKTM Ledang, Johor..Tapi oleh kerana kedegilan aku yang xmau pergi kesana,,makanya aku di sini..(tempat kejelah..)..hari ni, ada jamuan hari raya..dapat la jugak makan2 free,..ada lontong...bee hun sup,, lemang,, serunding,,,cume ketupat macam kat johor tu je xde....( cheh,, sedor la cikit ko tu kat mana..opssss aku sedo-aku sedo....)

Yang tak tahan adalah...aktiviti karoke yang agak sumbang dinyanyikan oleh orang-orang yang merasakan suara mereka itu lunak dan merdu jika mereka nyanyi..ewahh...(padahal aku nyanyi pon x sedap..) hahhaa...macam2 la bebudak nih..tak tahan sungguh mendengor lagu nyanyian mereka...padahal lagu raya je pon... dalam ramai2 yang nyanyi tu, agak2 suara sape  yang paling best????bagi aku, mesti la suara seorang gadis,,...chewah...apape pon..layanssss untuk bersuka ria...

Monday, 22 August 2011

Makan Malam Di Kelab Laguna Merbok, Sg Petani, Kedah

Pada hari SAbtu, 20Hb 8 2011,
Join PPEOC makan Malam..
CUme Nak Share Gambar je...hehe..

Ramai Juga la yang Datang..hehe










Friday, 19 August 2011

Teringat...

Waktu aku sorang2 ni la aku teringat balik kenangan aku masa belajar kat UiAM bulan 6 hari tuh...
Baru je habis 1 paper, aku pergi tengok wayang ngan kawan aku sorang nih namanye Zuraifah a.k.a Ifah..dan Aku panggil die pendek je...Pah...

Kiteorang wat keputusan..
Tengok cite KL Gengster ngan member2 Pah ..
(mase ni aku tak kenal lagi member2 pah tuh...)
Jadi, lepas seronok punye tengok citer tuh,...
Aku dan Pah pon kluo la dari panggung .....

Entah macam mana aku tengok jalan,...
Aku rasa aku jalan macam biasa dah..
Aku xperasan..
Rupanya lantai kat koridor luar wayang tu xrata...
Tahu2 aku dah jatuh terPleot...dalam keadaan Slow motion je aku jatuh...ish..
Malu siut...xterkata...


Si pah pulak xperasan aku jatuh..tengok2 pandang sebelah...
Aku dah terduduk dah...
Xpasal2 pah gelak..kah3...


"Ko kenapa amal???" tu la pertanyaan yang kurang asam pernah aku dengar...
Ahaha...
dah nampak aku jatuh, tanye aku kenapa??..jawab aku dalam hati..haha..


Aku pon bangun dan pandang belakang...
Ade la jugak orang gelakkan aku..
Malu sehh...tp kelakar plak cara aku jatuh tu...
xpernah aku jatuh macam tuh...haha...


................................................................................TeeHee